2 Ocak 2016 Cumartesi

"Eşcinsellere ölüm!" - bizimkiler hariç...

"İslâm Devleti" Deyr el-Zor'da 15 yaşında bir çocuğu eşcinsel olduğu gerekçesiyle yüksek bina çatısından atarak öldürdü. Bu kimbilir aynı sebeple kıydıkları kaçıncı can. Yalnız Ara News'un haberine bakılırsa, bu seferki olay sadece gaddarlıkla sınırlı değil, başka boyutları da var. Eyaz Ciziri imzalı habere geçmeden, olaydan Kyle Orton’ın bir tweet'i sayesinde haberdar olduğumu, kaynağı da ona sorup öğrendiğimi belirtmeliyim.)

Deyr ez-Zor Şeriat Mahkemesi, 15 yaşındaki oğlan hakkındaki kararını tereddütsüz verdi. Çocuk eşcinseldi ve yüksekten atılarak öldürülecekti. "İslâm Devleti" âleminde buraya kadar kimse için sorun yoktu. Nitekim çocuk Cuma günü, kalabalık bir seyirci kitlesinin önünde öldürüldü.

Ancak oğlan İD’in yöredeki öndegelen adamlarından Ebu Zayit el-Cezrevi’nin evinde yakalanmıştı! Zaten suçlandığı şey, onunla cinsel ilişki kurmuş olmaktı. İD'in Şeriat Mahkemesi mecburen Suudi Arabistan'dan gelme İD komutanına da aynı şekilde idam cezası verdi.

İD'in kaldıramayacağı nitelik ve çapta bir rezalet anlamına gelecek bu idam, şeriatın siyasete uydurulmasıyla önlendi. İD'in üst düzey komutanları mahkemeye baskı yaptılar, ceza kaldırılıverdi. Yine de, Ebu Zayit yöreden uzaklaştırıldı. Kuzeybatı Irak'taki İD saflarına, savaşmaya gönderildi.

Şeriatın siyasetin hizmetine koşulması geleneği asırlardır sürüyor. Ancak tuhaftır ki, eşcinsellerin yüksek yerlerden atılarak cezalandırılması hiç de öyle asırlardır süren bir gelenek değil. Çok fazla insan öldürmeyi gerektireceğinden mi? Yoksa kimi yöneticileri, komutanları da atıp paramparça etmeyi gerektireceğinden mi?